Pla general del president de la Generalitat, Quim Torra, parlant durant la conferència del PDeCAT, amb la nova direcció mirant-lo, el 22-7-18 (horit…
Pla general del president de la Generalitat, Quim Torra, parlant durant la conferència del PDeCAT, amb la nova direcció mirant-lo, el 22-7-18 (horitzontal).

El jutge imputa el PDeCAT pel cas del 3% en considerar que és la continuació de Convergència

El considera igualment responsable de suposats delictes de tràfic d'influències, suborn i blanqueig de diners

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha decidit imputar el PDeCAT en el cas del 3% i li demana que es personi amb advocat i procurador en la causa.

La raó que posa el magistrat és que el PDeCAT és la continuació de Covergència i li imputa els delictes de tràfic d'influències, de subon i de blanqueig de capitals.

La decisió del jutge té a veure amb la investigació en aquesta mateixa causa d'alt càrrecs de CDC que, amb altres càrrecs públics i funcionaris, van posar en marxa una estructura per finançar il·legalment la formació. Finançament amb donacions a les fundacions del partit que suposadament amagaven comissions il·legals dels constructors a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

El cas del 3%

El conegut com a cas 3% es va iniciar el 2013 arran d'unes suposades irregularitats de l'aleshores alcalde de Torredembarra Daniel Massagué, de Convergència Democràtica.

En aquest procediment s'investiga els extresorers de CDC Daniel Osàcar, condemnat a quatre anys i cinc mesos de presó pel cas Palau, i Andreu Viloca, que segons el jutge va jugar un paper "essencial" en la trama, així com l'exconseller de Justícia i exdiputat Germà Gordó.

El cas sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència a canvi d'adjudicació d'obra pública va arribar a l'Audiència Nacional després que es va inhibir el jutge del Vendrell que el portava, argumentant que la causa era molt complexa, que hi ha un gran nombre d'investigats. A més de Tarragona, el cas podria afectar altres demarcacions, com Barcelona i Girona.

 

Anar al contingut