Barcelona

El jutge impedeix a Badalona obrir les dependències municipals el 12 d'octubre

Ha donat la raó a la delegada del govern espanyol a Catalunya argumentant la defensa de l'interès general i de la llibertat ideològica dels treballadors

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Badalona no podrà obrir les dependències municipals aquest dimecres, 12 d'octubre. El titular del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona ho ha notificat al consistori. Es tracta d'una mesura cautelar, però no s'hi pot recórrer, de manera que l'Ajuntament no té cap possibilitat de revertir la decisió.

El tribunal ha fet servir dos arguments per justificar la mesura. D'una banda ha al·legat que es perjudicaria l'interès general perquè festius com el 12 d'octubre estan situats al calendari per raons socials i culturals importants que podrien vulnerar-se; d'altra banda, també ha considerat que la decisió del govern municipal de Badalona podria vulnerar la llibertat ideològica dels treballadors.

Així doncs, el pols entre el consistori i la delegació del govern espanyol l'ha guanyat María de los Llanos de Luna. L'alcaldessa, Dolors Sabater, havia considerat desproporcionat el recurs judicial presentat per la delegada. Per la seva banda, el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha criticat amb duresa els arguments dels ajuntaments que no volen fer festa acusant-los d'"indigència cultural".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut