Els botons dels ascensors poden ser focus de contagi si no es netegen bé
Barcelona

El jutge envia a la presó un agressor sexual que atacava víctimes a l'ascensor

RedaccióActualitzat

Una jutge de Barcelona ha ordenat l'ingrés en presó preventiva d'un jove d'uns 25 anys acusat d'agredir i abusar sexualment de dos menors i intentar-ho amb dues més, una menor i una altra de vint anys, entre el 4 i el 13 de juliol, als ascensors dels seus domicilis a la capital catalana.

En un acte, la titular del jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona ha acordat l'ingrés a la presó del detingut, Raúl P. F., després que les quatre víctimes l'han identificat sense dubtar-ho en una roda de reconeixement al jutjat, on aquest dissabte ha passat a disposició judicial en qualitat de detingut.

El jove abordava les seves víctimes, tres d'elles menors d'edat i una de vint anys, encara que amb un aspecte juvenil que indueix a error sobre la seva autèntica edat. Segons la jutge, ho feia als ascensors, i en alguns casos aconseguia seguir-les fins al seu pis, sempre en el mateix districte de Barcelona, on va agredir sexualment una d'elles, va abusar d'una altra i ho va intentar amb dos més.

Segons la jutge, Raúl P. F. actuava amb un ànim premeditat d'agredir sexualment persones "especialment vulnerables" per la seva edat.

A més d'identificar-lo en la roda de reconeixement, les quatre víctimes han coincidit en la descripció facilitada sobre l'agressor, un jove d'uns 25 anys, amb un tatuatge a la zona del sota ventre que coincideix plenament amb el que va descriure la menor que va ser víctima de l'agressió sexual.

L'agressor, que va perpetrar els seus assalts en un període de nou dies, actuava sempre igual, ja que atacava a les noies quan es disposaven a entrar al seu domicili, en tres dels casos cap a les 17.00 hores de la tarda, un horari compatible amb la seva jornada de treball, segons l'acte.

Primera agressió

El primer assalt va passar el passat 4 de juliol, cap a les 17.00 hores, quan el jove va entrar a l'ascensor darrere d'una menor i la va seguir fins al seu pis, on va aconseguir entrar en contra de la voluntat de la noia.

Una vegada a l'immoble, la va agredir sexualment amenaçant-la de que, si s'oposava, l'apunyalaria, per la qual cosa la jutge l'acusa d'un delicte d'agressió sexual i un altre de violació de domicili, amb penes conjuntes que podrien suposar entre 13 i 19 anys de presó.

Segona agressió

Sis dies després, el 10 de juliol, Raúl P.F. va entrar cap a les 16.40 hores de la tarda a l'ascensor d'una altra finca de Barcelona darrere d'una menor. Es va abaixar els pantalons i va forçar la noia que li fes tocaments, fet que suposa un delicte d'abusos sexuals, castigat amb entre dos i tres anys de presó.

Tercer atac

El tercer atac el va perpetrar el 12 de juliol, cap a les 17.55, quan va accedir a l'ascensor d'un edifici de Barcelona darrere d'una menor, que tornava de passejar el gos.

Una vegada en l'ascensor, es va abaixar els pantalons i va exigir a la noia que el toqués, si bé ella es va negar i va prémer el botó d'alarma, la qual cosa va provocar la fugida de l'assaltant, a qui la jutge li atribueix en aquest cas un delicte d'abusos sexuals en grau de temptativa.

Quart assalt

Finalment, abans de ser detingut, l'home va intentar el passat 13 de juliol, cap a les 9.15 hores del matí, assaltar una quarta víctima, en aquest cas la noia de 20 anys, a l'edifici de Barcelona en què resideix.

L'agressor va entrar amb ella a l'ascensor i, quan la dona va baixar per entrar al seu pis, es va col·locar darrere, la va empènyer cap a dins de l'immoble, va tancar la porta, la va agafar fortament i la va obligar a fer-li tocaments, encara que la jove va aconseguir desfer-se'n i va agafar un ganivet de la cuina per defensar-se, davant la qual cosa el jove també va fugir.

La jutge ha acordat enviar a la presó preventiva el detingut davant el risc de fugida, a causa de la gravetat de la pena a la qual es podria enfrontar pels quatre delictes contra la llibertat sexual i dos de violació de domicili.

A més, la jutge també argumenta que, a l'enviar a Raúl P. F. a la presó, impedeix que pugui actuar contra béns de les víctimes, especialment tenint en compte que els fets han ocorregut en un període de nou dies i que tres d'elles són menors d'edat.

Anar al contingut