Mossos d'esquadra i "indignats" a la plaça de Catalunya, el 27 de maig del 2011 (Foto: ACN)
Mossos d'esquadra i "indignats" a la plaça de Catalunya, el 27 de maig del 2011 (Foto: ACN)
Barcelona

El jutge envia a judici l'agent dels Mossos que va pegar al diputat de la CUP David Fernàndez l'any 2011

El jutge Josep Maria Miquel Porres acorda deduir testimoni de la querella presentada per David Fernàndez per les agressions durant el desallotjament de l'acampada d'indignats a la plaça Catalunya el 27 de maig del 2011, quan encara no era parlamentari.

RedaccióActualitzat
El titular del jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona ha enviat a judici de faltes per lesions  l'agent dels Mossos d'Esquadra que presumptament va agredir David Fernàndez, actualment diputat de la CUP al Parlament, durant el desallotjament de l'acampada d'indignats a la plaça Catalunya el 27 de maig del 2011.

El jutge Josep Maria Miquel Porres acorda deduir testimoni de la querella presentada per Fernàndez, que aleshores encara no era parlamentari, i que es va sumar a les que van interposar una cinquantena d'indignats contra responsables dels Mossos i l'Ajuntament de Barcelona per l'operació policial.

El jutge només ha admès la querella de Fernàndez i ha denegat les diligències que sol·licitaven els advocats de la resta de denunciants, argumentant que no són necessàries. L'instructor va obrir una causa per investigar la intervenció policial a la plaça Catalunya de Barcelona, en la qual va citar-hi com a imputats el director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, i l'exregidora de Seguretat Ciutadana de Barcelona Assumpta Escarp, però la va arxivar al mes de març, en considerar que l'operació va ser proporcionada.

Posteriorment, l'Audiència de Barcelona va obligar a reobrir la causa amb l'argument que el jutge instructor no havia justificat degudament la denegació de diverses diligències que van sol·licitar els querellants.
Anar al contingut