Adrià i Soler, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Adrià i Soler, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

El jutge dóna la raó a Ferran Adrià en el judici per la compravenda d'El Bulli

La família d'un exsoci reclamava 67 milions d'euros al cuiner i al seu soci Juli Soler en considerar que li van comprar la seva part del negoci molt per sota del preu real, aprofitant-se de la malaltia mental que té.

RedaccióActualitzat
La justícia ha desestimat la demanda contra el cuiner Ferran Adrià en la causa oberta per la compra-venda d'El Bulli, l'any 2005. La família d'un exsoci, Miquel Horta, reclamava 67 milions d'euros al cuiner i al seu soci Juli Soler en considerar que van comprar una part del negoci molt per sota del preu real, aprofitant-se que tenia una malaltia mental, un trastorn bipolar.

Els demandants acusaven Adrià i Soler d'haver enganyat el seu pare el 1994, quan Horta va fer un préstec de 47 milions de pessetes al Bulli i es va quedar amb el 20% de les accions quan, segons ells, n'hi corresponia un 84%. El 2005, Horta va vendre la seva part del negoci -aquest 20% de les accions- a Adrià i Soler per 200 milions de pessetes, un preu que, segons els seu fills, no es corresponia amb el valor real del restaurant. El preu d'aquest percentatge, d'acord amb el càlcul d'un pèrit dels demandants, són els 67 milions d'euros que la família reclamava als propietaris d'El Bulli.

Durant el judici a la Ciutat de la Justícia, a l'octubre, Adrià va afirmat que va saber de la malaltia mental d'Horta l'any 2008, tres anys després de l'operació. També va manifestar que li van comprar la seva part del negoci "per ajudar-lo" perquè estava en una mala situació econòmica.

Anar al contingut