L'extresorer del PP Luis Bárcenas arribant a l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu.
L'extresorer del PP Luis Bárcenas arribant a l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu.
Madrid

El jutge demana investigar la destrucció dels discos durs que Bárcenas tenia a la seu del PP

Pablo Ru ha demanat a un jutjat de la plaça de Castella que investigui si hi ha "indicis de la possible comissió del delicte d'encobriment o de danys informàtics". El PP va al·legar que havia formatejat el material quan Bárcenas va marxar del partit, seguint la Llei de Protecció de Dades.

RedaccióActualitzat
El jutge del "cas Bárcenas", Pablo Ruz, ha demanat investigar la destrucció dels discos durs dels ordinadors que l'extresorer del PP tenia a la seu del partit. Ruz, que no descarta que aquest fet pugui ser constitutiu de delicte, ha demanat a un jutjat de la plaça de Castella que investigui si hi ha "indicis de la possible comissió del delicte d'encobriment o de danys informàtics".

Fonts del PP han assegurat que "respecten" la decisió del jutge i que tenen plena disposició a col·laborar amb la justícia. A

A finals d'agost, el Partit Popular que informar a l'Audiència Nacional que les memòries internes dels dos ordinadors que Bárcenas tenia a l'edifici del carrer Gènova es van esborrar quan va marxar del partit. Aleshores, el PP va argumentar que s'havien destruït les dades seguint un protocol de tractament del material informàtic d'acord amb la Llei de Protecció de Dades.

Bárcenas continuarà a la presó

El jutge ha decidit, d'altra banda, que l'extresorer i exsenador del PP continuï en presó preventiva a Soto del Real, perquè creu que encara hi ha risc de fuga i destrucció de proves. La defensa de Bárcenas va demanar-ne l'excarceració al·legant que està fortament arrelat a Espanya, que no hi ha risc de destruir proves i que ha col·laborat amb la investigació.
Anar al contingut