La Seu d'Urgell

El jutge demana al Registre Civil de Palma el certificat de naixement de la Nadia i l'informe del metge que va assistir el part

El magistrat demana al metge forense que informi sobre l'estat de salut de la nena en virtut de la informació aportada

Actualitzat

El cas de la nena Nàdia Nerea es complica. El jutge de la Seu d'Urgell, que porta el cas, demana al Registre Civil de Palma el certificat original on consta el naixement de la petita i l'informe del metge que va assistir al part. A més, també ha demanat informació al centre escolar de la menor sobre les seves faltes d'assistència.

Al mateix temps, demana al metge forense que informi sobre l'estat de salut de la nena en virtut de la informació aportada. Finalment, el jutge vol saber la relació d'allotjaments de França on els pares de Nadia han estat allotjats en els últims cinc anys.

Per la seva banda, els metges de l'Alt Urgell han assegurat a Catalunya Ràdio que els pares sempre es van oposar a l'assistència, seguiment i control dels serveis sanitaris públics de la malaltia rara que té la nena.

L'advocat dels pares qüestiona, en canvi, el fet d'haver retirat la pàtria potestat:

"No li treuen a cap atracador ni a cap delinqüent de sang. No sabem per què en aquest cas d'una nena - sobre la que en els tres volums de diligències, no hi ha cap dada d'abandonament, de desatenció o descuidament, és possible que s'hagi pogut treure la pàtria potestat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut