Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Madrid

El jutge del Suprem manté Joaquim Forn a presó

El magistrat s'empara en la declaració de Diego Pérez de los Cobos, que va acusar els Mossos d'inactivitat en l'operatiu de l'1-O

RedaccióActualitzat

Quan fa just tres mesos que va entrar a la presó, males notícies per a Joaquim Forn. Continuarà en presó provisional. Així ho ha decidit el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que porta la causa per rebel·lió i sedició contra els membres de govern Puigdemont.

Forn, conseller d'Interior fins a la destitució del govern en aplicació del 155, es quedarà a Estremera perquè, segons Llarena, es manté el risc de reiteració delictiva.

El magistrat subratlla com a factors de risc la seva responsabilitat en el que defineix com la inactivitat dels Mossos l'1-O. El jutge s'empara en la declaració de Diego Pérez de los Cobos, màxim responsable de l'operatiu policial, d'aquest dijous. 
 

Llarena afegeix que "no hi ha certesa" que la nova majoria independentista al Parlament de Catalunya vulgui "respectar l'ordre legal".

Des de la presó d'Estremera, Forn, que va ocupar el lloc número per 7 a la llista de Junts per Catalunya per Barcelona, va renunciar a l'acta de diputat la setmana passada i, quan va declarar davant de Llarena, va argumentar, per poder sortir de la presó, que sempre ha defensat actuar de manera pactada amb l'Estat, sense optar per la via unilateral.

Carles Puigdemont ha publicat a través del seu compte de Twitter, la indignació per la nova decisió del jutge Llarena i la seva argumentació.  

 

Llarena rebutja l'escrit de Puigdemont

D'altra banda, el jutge Pablo Llarena no accepta l'escrit de Puigdemont que recordava al Suprem que com a diputat del Parlament no necessita cap autorització per ser investit president. El magistrat li retorna l'escrit al·legant que no està personat a la causa i no ho estarà fins que sigui trobat o es posi a disposició d'aquest tribunal.

ARXIVAT A:
Article 155Govern empresonatEleccions 21D
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut