L'expresident balear Jaume Matas, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Palma

El jutge del "Palma Arena" retira la fiança de 2,5 milions a Jaume Matas

El Tribunal Superior de Justícia ha comunicat que el jutge del "cas Palma Arena", José Castro, ha decidit retirar la fiança penal de 2,5 milions d'euros a l'expresident balear Jaume Matas perquè considera que "ja no hi ha les condicions per mantenir-la" vigent. Amb tot, el jutge traslladarà els 500.000 euros de la fiança a la secció primera de l'Audiència de Palma per cobrir possibles responsabilitats civils, segons la condemna a 6 anys de presó de Matas per diversos delictes de corrupció en una de les peces del "cas Palma Arena".

RedaccióActualitzat
Castro ha retirat la fiança als altres tres imputats en la causa: l'exregidor del PP de Palma Rafael Durán, l'exdirector general d'Esports José Luis "Pepote" Ballester i el cap d'obres de la UTE constructora del pavelló ciclista Palma Arena, Miguel Ángel Rodríguez.

En el marc d'aquesta causa, Matas es trobava des del març del 2010 en llibertat sota una fiança de 2.500.000 euros -que havia pagat per evitar la presó preventiva- i amb les mesures cautelars de retirada de passaport, la prohibició de sortir del país i ha de comparèixer cada 15 dies davant del jutge. El fiscal anticorrupció no ha vist risc de fuga i creu suficients les mesures cautelars que pesen sobre ell.

L'Audiència Provincial de Palma va condemnar a mitjans de març l'expresident de les Balears a penes que sumen 6 anys de presó per corrupció en el primer judici del "cas Palma Arena". El jutge el condemnava per haver pagat amb diners públics Antonio Alemany, el periodista que li escrivia els discursos oficials i a qui es va encarregar la feina d'enaltir la gestió del llavors president balear a través dels mitjans de comunicació.

Anar al contingut