Jaume Matas, a la dreta, amb el seu advocat, Rafael Perera. (Foto d'arxiu: EFE)
Jaume Matas, a la dreta, amb el seu advocat, Rafael Perera. (Foto d'arxiu: EFE)
Palma

El jutge del "cas Palma Arena" imposa a Jaume Matas una fiança d'1,6 milions d'euros

El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Palma, José Castro, encarregat del "cas Palma Arena", ha decretat una fiança de responsabilitat civil d'1,6 milions d'euros per a l'expresident del Govern Balear Jaume Matas. És el que havia sol·licitat fa unes quantes setmanes la Fiscalia Anticorrupció per possibles perjudicis econòmics derivats de la contractació presumptament irregular de l'arquitecte Santiago Calatrava per al projecte de l'òpera de Palma, un cas que s'investiga dins la macrocausa del Palma Arena.

Actualitzat
El jutge ha decidit fer cas al fiscal Pedro Horrach, que havia demanat una fiança civil d'1,6 milions d'euros i considera que el contracte per construir l'òpera de Palma va ser "un muntatge" de Matas per beneficiar Calatrava i treure'n rèdit polític. Aquest cas de suposada corrupció durant la legislatura passada investiga el projecte de l'òpera de Palma que va dissenyar l'arquitecte Santiago Calatrava, un projecte que a l'executiu balear li va costar 1,2 milions d'euros i que mai va arribar a presentar-se per la proximitat de les eleccions.

L'expresident de les illes Balears i exministre de Medi Ambient del PP va assumir fa uns dies davant del jutge la seva responsabilitat sobre l'elecció de l'arquitecte valencià perquè realitzés el projecte i va justificar la contractació sense concurs previ pel fet de ser una persona "molt qualificada tècnicament i artísticament".

En la mateixa sentència el magistrat demana que se certifiqui que l'exconseller d'Educació del PP Francesc Fiol és diputat al Parlament, perquè un cop confirmat pugui elevar una exposició raonada al Tribunal Superior de Justícia de les Balears perquè assumeixi aquesta peça del "cas Palma Arena".


Anar al contingut