Imatge d'arxiu del Palau de la Música (Foto: ACN)
Els partits polítics han valorat les noves demandes de la Fiscalia en el "cas Palau". (Foto: ACN)
Barcelona

El jutge del "cas Palau" impedeix als veïns ser part al procés

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) no podrà exercir l'acusació popular en el "cas Palau", que investiga l'espoli de la institució. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, el jutge, Juli Solaz, ha impedit als veïns presentar-se com a part en el procés i només admet que ho faci la Diputació de Barcelona. El magistrat argumenta que tenen els mateixos interessos i que amb una única part n'hi ha prou, per fer més àgil la instrucció.

Actualitzat
El jutge Juli Solaz també justifica que, d'aquesta manera, s'evitarà que més associacions es presentin com a acusació en el cas. Al setembre, l'instructor ja va requerir la FAVB perquè s'unissin en una mateixa direcció lletrada, decisió que els veïns van recórrer al mateix jutjat i que el magistrat encara no ha resolt.

De tota manera això no és obstacle perquè, un cop ha passat el termini que els va donar, no els deixi participar directament en la instrucció, i ara s'hauran d'informar del procés a través de l'advocat i del procurador de la Diputació.

Des del primer moment, el jutge va posar entrebancs a la personació dels veïns, exigint-los una fiança de 6.000 euros que la FAVB va recollir a través d'una subscripció popular.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut