Marbella

El jutge del "cas Malaia" imputa 86 acusats i situa Isabel Pantoja en una altra causa

El jutge que dirigeix la investigació del "cas Malaia" ha processat 86 persones en aquesta causa, entre les quals no hi ha Isabel Pantoja. La foklòrica queda emmarcada en una altra investigació, la de presumpte blanqueig de diners per part de Julián Muñoz, la seva parella i exalcalde de Marbella. La interlocutòria de processament del jutge Miguel Ángel Torres, que té més de 450 folis, fixa les fiances reclamades als processats per cobrir les responsabilitats civils que es derivin del cas. Destaca la de l'exassessor urbanístic de l'Ajuntament de Marbella, Juan Antonio Roca, que puja a mil milions d'euros.

Actualitzat
El jutge Torres considera que Roca és el presumpte cervell de la trama de corrupció de l'Ajuntament. L'acusa de suborn, malversació, frau contra la hisenda pública, blanqueig de capitals, falsedat, tinença il·lícita d'armes, tràfic d'influències i prevaricació.

Entre els 86 processats hi ha una vintena d'exregidors del consistori, entre els quals els exalcaldes Julián Muñoz i Marisol Yagüe, l'exsecretari municipal Leopoldo Barrantes, l'advocat Manuel Sánchez Zubizarreta i la filla de Roca.

Isabel Pantoja, l'exdona de Julián Muñoz, Maite Zaldívar, la filla del matrimoni Muñoz-Zaldívar i quatre persones més queden imputades en una causa a part relacionada amb el presumpte blanqueig de capital que hauria comès l'exalcalde.

El jutge que instrueix el "cas Malaia" considera que Roca, Muñoz i l'exprimer tinent d'alcalde Pedro Román han de continuar en presó preventiva. També és partidari de mantenir la cerca i captura amb ordre de detenció europea contra l'exregidor Carlos Fernández i dos processats més.

Un cop incoat el sumari i dictat l'ordre de processament, arrenca la segona fase de la instrucció, que implica que tornaran a citar els 86 processats. En aquestes compareixences, el jutge notificarà a cadascun dels encausats els fets dels quals se l'acusa, al mateix temps que les defenses podran sol·licitar proves noves.

Un cop completat el procés, el jutge escriurà les conclusions del sumari i el cas passarà a l'Audiència Provincial de Màlaga.
Anar al contingut