Madrid

El jutge del "cas Gürtel" assumeix la investigació dels papers de Bárcenas

Pablo Ruz ha comunicat a la fiscalia que ha decidit formalment obrir una investigació separada del "cas Gürtel" arran de l'aparició d'almenys tres coincidències entre els documents publicats per "El País" i els fets que investiga l'Audiència Nacional. Al mateix temps, ha demanat al notari que va fer la declaració jurada de Bárcenas que li enviï.

RedaccióActualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz serà, finalment, el que investigarà els suposats sobres de comptabilitat B al Partit Popular. D'aquesta manera, el magistrat tanca la polèmica a l'Audiència Nacional sobre qui seria l'encarregat de la investigació dels suposats papers de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, que fins ara portava la Fiscalia Anticorrupció.

El jutge ha comunicat a la fiscalia que ha decidit formalment obrir una investigació separada del "cas Gürtel" arran de l'aparició d'almenys tres coincidències entre els documents publicats per "El País" i els fets que investiga l'Audiència Nacional. Aquestes coincidències afectarien Pablo Crespo, número dos de Francisco Correa en la trama Gürtel, i el constructor Alfonso García Pozuelo, tots dos imputats en la causa.

Ruz demana al notari la declaració jurada de l'extresorer

Al mateix temps, Ruz ha demanat al notari que va fer la declaració jurada de Bárcenas sobre donatius al PP que li enviï per incorporar-la a la causa, acceptant així la petició de l'acusació particular i la Fiscalia. L'extresorer del PP va declarar al notari que ell i el també l'extresorer popular Álvaro Lapuerta eren els responsables del compte de donants del PP entre el 1994 i el 2009.

En la seva interlocutòria, el jutge recull que Bárcenas li va admetre en la seva compareixença que havia arribat a tenir 38 milions d'euros en comptes a Suïssa. Una fortuna que va desvincular de la comptabilitat del PP i va justificar per la compra i venda d'immobles i art i les inversions borsàries. Bárcenas també li va aportar un document que provava que el PP va rebre 33 milions d'euros en donatius entre el 1999 i el 2007. El document reflectiria que 23,7 d'aquests milions provenien de donacions anònimes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut