Madrid

El jutge deixa en llibertat i sense mesures cautelars Blesa i Rato per les "black"

La Fiscalia demanava presó eludible amb fiança per a Blesa i cap mesura per a Rato

RedaccióActualitzat

El jutge deixa ha deixat en llibertat i sense mesures cautelars els expresidents de Caja Madrid i Bankia Miguel Blesa i Rodrigo Rato. D'aquesta manera, no hauran d'ingressar a presó pel cas de les targetes "black" ni Blesa, condemnat a sis anys de presó per apropiació indeguda, ni Rato, condemnat a 4 anys.

Abans, la fiscalia ha demanat presó eludible amb fiança entre 75.000 i 100.0000 euros per a Blesa, mentre que no ha sol·licitat cap mesura cautelar per a Rato, condemnat a 4 anys.

Segons fonts jurídiques, el fiscal Alejandro Luzón també ha demanat la retirada del passaport per a Blesa en el supòsit que pagui la fiança, mentre que les acusacions populars, la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC) i la CGT, han demanat que ingressés a la presó perquè consideraven que hi ha risc de "reiteració de delicte".

Durant la vista, el fiscal ha admès que hi ha risc de fuga "escàs" per part de l'exdirector gerent de l'FMI, ja que el procés judicial està menys desenvolupat que el del Blesa, pendent del judici oral pels sobresous de Caja Madrid. Luzón també ha descartat la possibilitat que Rato pugui destruir alguna prova.

Aquest divendres al matí, tots dos han estat escridassats a l'arribada a la seu de l'Audiència Nacional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut