Lloc on va ser apunyalat Joan Mascaró a Ferreries
Lloc on va ser apunyalat Joan Mascaró a Ferreries (EFE)

El jutge decreta presó sense fiança per l'assassi confès de Joan Mascaró

Després de l'agressió, Cristóbal Carlos TG, de 52 anys, va anar a la caserna de la Guàrdia Civil d'Es Mercadal, va confessar que acabava d'apunyalar una persona i que creia que l'havia matat. El jutge ha decretat pressó sense fiança.

RedaccióActualitzat
El presumpte agressor de Joan Mascaró Florit, Cristóbal Carlos TG, ha confessat a la Guàrdia Civil que va usar el vehicle que conduïa per tirar del seu ciclomotor a l'empresari menorquí del calçat i, després de perseguir-lo amb un ganivet pel carrer, el va apunyalar mortalment a l'avinguda Són Moreres de Ferreries, molt a prop de l'habitatge de la víctima.

Així ho han informat fonts de la Guàrdia Civil, que han dit que després de l'agressió, CristóbalCarlos TG, de 52 anys, va fugir del lloc en el seu vehicle i va anar a la caserna de la Guàrdia Civil de la localitat menorquina des Mercadal, on amb rastres de sang i una petita ferida a la mà esquerra, va confessar que acabava d'apunyalar una persona i que creia que l'havia matat.

Concretament, va explicar que des de fa temps estava enfrontat amb Joan Mascaró Florit, de 67 anys, amb qui tenia desavinences personals, raó per la qual el va decidir apunyalar.

Immediatament, una patrulla de la Guàrdia Civil va acudir al lloc, on va comprovar la mort del propietari de Calçats Ferreries i cosí del també conegut empresari del calçat Jaume Mascaró, mentre que el presumpte agressor va quedar detingut acusat d'un delicte d'homicidi.

En observar que el presumpte autor dels fets tenia diverses ferides a la mà esquerra, una patrulla de la Guàrdia Civil el va traslladar al centre de salut d'Alaior, on se l'ha curat i, després, se l'ha conduït a l'Hospital Mateu Orfilade Maó, on se li ha fet una anàlisi de sang. Després, se l'ha traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil de Maó per interrogar-lo.

L'equip de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Maó està investigant els fets, mentre que, per la seva banda, a les 18.00, el jutge de guàrdia del Jutjat de Ciutadella ha aixecat el cadàver del conegut empresari menorquí del calçat, que també havia estat president d'honor del Club de Futbol de Ferreries i president de l'Associació Històrica Futbol Menorquí.

L'Ajuntament de Ferreries declara dos dies de dol per la mort de Joan Mascaró

L'Ajuntament de Ferreries ha declarat aquest divendres dos dies de dol oficial per la mort de l'empresari del calçat Joan Mascaró, de 67 anys, que va ser assassinat ahir dijous a la tarda durant una baralla al carrer Son Morera de la localitat, al mig del carrer i molt a prop del seu domicili.

L'alcalde de Ferreries, Manuel Monerris, ha confirmat que tots els actes previstos per aquest divendres queden suspesos, a excepció del concert de la Banda de Música de Ferreries que tindrà lloc a les 21.30 a l'església de Santa Maria de la localitat.

En aquesta línia, Monerrisha subratllat que la decisió de mantenir l'actuació musical ha estat consensuada per l'equip de govern amb la resta de portaveus dels grups polítics de la corporació municipal, els representants de l'Ateneu Musical de Ferreries i la família del difunt.

Anar al contingut