Ignacio González
Ignacio González
Madrid

El jutge decreta presó sense fiança per a Ignacio González

El jutge deixa en llibertat sota fiança de 100.000 euros el conseller d'OHL Javier López Madrid

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco envia a presó sense fiança a l'expresident madrileny Ignacio González, detingut el passat dimecres.

L'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González  ha declarat aquesta tarda davant el jutge Velasco durant 2 hores i 45 minuts per la seva presumpta implicació en la trama corrupta desarticulada en l'"operació Lezo". La fiscalia ja demanava presó sense fiança per a González.

La resta de detinguts en l'operació també han declarat aquest divendres davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 6: són el conseller d'OHL Javier López Madrid i el que va ser conseller delegat de l'Agència d'Informàtica de la Comunitat de Madrid, José Martínez Nicolau.

El jutge deixa en llibertat sota fiança de 100.000 euros el conseller d'OHL Javier López Madrid. El fiscal demanava presó eludible sota fiança d'un milió d'euros per a López Madrid.

El magistrat investiga, entre altres operacions presumptament fraudulentes, el desviament de fons del Canal d'Isabel II per un import de 25 milions d'euros a través de societats i filials a Llatinoamèrica.

El jutge Velasco va decretar aquest dijous a la nit l'ingrés a la presó provisional eludible sota el pagament d'una fiança de 4 milions d'euros per a l'exdirectora financera del Canal d'Isabel II María Fernanda Richmond i de 100.000 euros per a l'exgerent Adrián Martín --que ja ha prestat aval- i que van ser els primers a passar a disposició del jutge en el marc de la investigació per presumptes irregularitats en l'empresa pública de gestió de l'aigua.

Els imputa presumptes delictes de blanqueig, falsificació de documents públics, prevaricació, frau, malversació de cabals públics i pertinença a organització criminal, un càrrec del que de moment no acusa la Fiscalia Anticorrupció.

A més, el jutge també va prendre declaració dijous en qualitat d'investigat a l'empresari Adrián de la Joia per la seva implicació en la trama relacionada amb el cobrament d'una comissió de la multinacional OHL, i l'ha deixat en llibertat sense mesures cautelars.

Igualment han prestat declaració en aquesta causa el president i el director de "La Razón", Mauricio Casals i Francisco Marhuenda, respectivament, per presumptes coaccions a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, perquè no denunciés les irregularitats detectades en el canal d'Isabel II.

L' "operació Lezo" va esclatar aquest dimecres i va portar inicialment a la detenció de 12 persones, de les quals tres van ser posades en llibertat en les següents hores.

Presó sense fiança per a Rodríguez Sobrino, expresident de Inassa

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha ordenat l'ingrés a la presó sense fiança per a Edmundo Rodríguez Sobrino, considerat home fort a Llatinoamèrica de l'expresident madrileny Ignacio González.

Edmundo Rodríguez Sobrino és expresident executiu de l'Empresa Interamericana d'Aigües i Serveis, filial del Canal d'Isabel II.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut