Imatge dels danys causats per l'incendi.
L'incendi provocat a la sagristia va obligar a evacuar les 1.500 persones.
Barcelona

El jutge decreta presó provisional per al detingut per l'incendi a la cripta de la Sagrada Família

El jutge ha decretat presó provisional per al presumpte autor d'haver calat foc dimarts a la cripta de la sagristia de la Sagrada Família. En el moment de la detenció, l'home de 65 anys i veí de Barcelona, es va declarar innocent tot i que duia al damunt, encenedors, un esprai d'oli, claus de les guardioles de les almoines i una campana de coure i plata. Recordem que l'incendi va provocar destrosses materials importants a la sagristia i va obligar a desallotjar 1.500 persones de l'interior de la basílica.

Actualitzat
El presumpte autor del foc que va calcinar la sagristia de la cripta de la Sagrada Família, un veí de Barcelona de 65 anys, ja és a la presó de forma provisional segons ha decretat el jutge després de testificar en els calabossos de la Ciutat de la Justícia.

L'home, que podria tenir les facultats pertorbades, es va mostrar contradictori i incoherent en el moment de ser arrestat i tot i dur dos encenedors, un esprai i oli al damunt, a més de cinc jocs de claus de les guardioles de les almoines de coure i plata que s'utilitzen per a la consagració.

El detingut, a més, era habitual dels serveis socials i tenia algun antecedent policial per furt.

L'incendi que es va declarar a la Sagrada Família va cremar completament la sagristia del temple, de 10 metres quadrats, mobiliari i roba dels rectors i va obligar a desallotjar els 1.500 visitants del monument. El temple va estar tancat al públic durant sis hores i després de l'incident el president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, va anunciar que els responsables del temple es reuniran per acordar noves mesures que reforcin la seguretat perquè no es repeteixin casos similars.



Anar al contingut