El jutge decreta presó per al regidor d'ERC al Montmell i els altres dos arrestats en l'operatiu antidroga al Baix Penedès

ACN El Vendrell.-El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 del Vendrell ha decretat aquest divendres l'ingrés a presó del regidor d'ERC al Montmell (Baix Penedès), Xavier Navarro, i els altres dos arrestats de l'operatiu antidroga desplegat aquesta setmana a Masllorenç i el Vendrell. Els tres van ser arrestats aquest passat dimecres, després que els Mossos desmantellessin dues plantacions a dues grans naus industrials, on van localitzar un total de 4.308 plantes de marihuana. Segons detalla la policia, les plantes tenen un valor aproximat de 6 milions d'euros al mercat il¿lícit. Els tres detinguts estan acusats de tràfic de drogues, suborn, tinença il¿lícita d'armes i defraudació del fluid elèctric.

La detenció ha culminat una investigació que la policia va iniciar a l'abril, quan va detectar un grup de persones que realitzaven tasques de manteniment en una antiga fàbrica de Masllorenç. Aquests individus estaven tapiant portes i finestres, fet que va aixecar les sospites de la policia, que més tard va comprovar com s'hi introduïa el material necessari per crear una plantació de marihuana 'indoor'. Al mateix temps, els sospitosos també van crear un circuit tancat de televisió d'última tecnologia per detectar qualsevol intrusió.Els investigadors van comprovar que les mateixes persones treballaven en una segona nau, al polígon Les Mates del Vendrell, on hi havia indicis que s'hi desenvolupava la mateixa activitat que a Masllorenç. A més, segons apunten els Mossos d'Esquadra, un dels membres de l'entramat va intentar corrompre un funcionari a través d'un suborn, a canvi de garantir la seguretat de les dues naus on hi havia el cultiu.Poc a poc, la policia va observar com s'incrementava l'activitat de l'organització, coincidint amb el desenvolupament vegetatiu de la plantació, que ja es trobava en un moment proper a la seva collita. En paral¿lel, els Mossos van comprovar com una persona vigilava permanentment les dues instal¿lacions i que havien introduït gossos de raça perillosa per a la seva guarda.Finalment, la detenció dels tres individus, de nacionalitat espanyola, holandesa i eslovena, es va produir aquest dimecres. El mateix dia, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 va ordenar l'entrada i perquisició a les dues naus industrials, on es van comissar les més de 4.000 plantes de marihuana, un revòlver amb munició, i tots els estris necessaris per al cultiu, a part de comprovar el subministrament elèctric il¿legal.

Anar al contingut