Marbella

El jutge decreta llibertat sota fiança de 90.000 euros per a Maite Zaldívar

Novetats en la trama decorrupció urbanística a Marbella. El jutge que porta el cas ha decretat llibertat sota fiança de 90.000 euros per a Maite Zaldívar, l'exdona de l'exalcalde de Marbella. Al seu germà, imputat també en el cas, li ha imposat una fiança de 50.000. El jutge ha decretat llibertat amb diferents fiances per als altres dos imputats que han prestat declaració en les últimes hores. Aquest dijous, han de comparèixer davant del magistrat els altres set detinguts dimarts en la tercera fase de l'"operació Malaia". Entre aquests detinguts, que estan incomunicats al calabós de la Comissaria Provincial de Màlaga, hi ha empresaris i promotors immobiliaris.

Actualitzat

Part dels detinguts han declarat davant del jutge en la tercera fase de l'"operació Malaia" . Entre aquests, l'exdona de l'anterior alcalde de Marbella, Maite Zaldívar, per a qui el jutge ha dictat presó eludible sota fiança de 90.000 euros. Per al seu germà Jesús, el jutge ha fixat una fiança de 50.000 euros. Tots dos estan acusats d'un delicte de blanqueig de diners i han declarat durant cinc hores abans que el jutge dictés la llibertat sota fiança. Amb tot, han passat la nit a presó a l'espera de dipositar les respectives fiances.

Els altres detinguts que han comparegut davant del jutge, l'empresari Manuel Lores Romero i el director de la sucursal de Cajamar de Marbella Benjamín Martínez Cantero, han quedat en llibertat després de dipositar una fiança de 50.000 i 12.000 euros, respectivament.

La filla de Julián Muñoz i Maite Zaldívar, Elia, també ha declarat durant mitja hora per aclarir diverses qüestions relacionades amb una de les societats de la seva mare. Amb tot, ha quedat en llibertat sense fiança.

Roca, el cervell d'una complexa xarxa de suborn

Pel que fa a la primera part del sumari de l'"operació Malaia", que ja no està en secret de sumari, descobreix novetats importants sobre la trama de corrupció immobiliària a Marbella. El sumari confirma que l'assessor urbanístic de l'Ajuntament malagueny Juan Antonio Roca actuava com a cervell d'una complexa xarxa de suborn.

Segons consta al sumari, Roca exercia un control exhaustiu sobre tots els serveis municipals, incloent-hi la policia, de manera que resultava pràcticament impossible investigar els comptes o les llicències urbanístiques sense posar-ne en alerta el principal sospitós. I sense ser un càrrec electe, Roca prenia decisions passant per sobre de l'alcaldessa i els regidors. A les converses gravades també es parla de venjances a mort i de tota mena de mentides per inculpar les persones que pretenien denunciar els fets.

Anar al contingut