El jutge de l'1-O demana al TSJC que investigui Aragonès, Jové i Salvadó

Actualitzat

El titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga el referèndum de l'1 d'octubre, demana al Tribunal Superior de Justícia que investigui l'actual vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, i també els diputats d'Esquerra Josep Maria Jové i Josep Lluís Salvadó, tots dos alts càrrecs del Departament d'Economia en l'anterior govern.

Aragonès no constava formalment com a investigat al jutjat tot i que en diferents informes de la Guàrdia Civil s'assenyalava el vicepresident de la Generalitat suposadament per haver buscat finançament per al procés.

Com que Aragonès, Jové i Salvadó són tots tres diputats i, per tant, aforats, el jutjat 13 ha enviat al TSJC una exposició raonada perquè assumeixi la causa respecte a aquests tres investigats.

La magistrada Maria Eugènia Alegret serà l'encarregada d'estudiar si l'alt tribunal català admet a tràmit la sol·licitud del jutge de Barcelona. La decisió final es prendrà a la Sala d'Admissions del tribunal.

Aragonès: "Persistirem en el nostre compromís"

Aragonès ha assegurat a Twitter que estan "serens i tranquils per la feina feta" i ha reafirmat en el seu "compromís d'assolir una Catalunya independent, socialment justa, econòmicament pròspera":

 

 

Per la seva banda, el president del grup d'Esquerra al Parlament, Sergi Sabrià, ha denunciat que s'està intentant "decapitar" el partit "una vegada rere l'altra":

 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet costat a Aragonès i ha pronosticat: "Guanyarem perquè som al costat correcte de la història":

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OPere AragonèsProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut