Amadeu Altafaj i Albert Royo (ACN)
Amadeu Altafaj i Albert Royo (ACN)

El jutge de l'1-O cita com a investigats Amadeu Altafaj i tres càrrecs d'Exteriors

Actualitzat

El jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, que investiga l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, ha citat com a investigats l'exrepresentant permanent de la Generalitat davant la Unió Europea Amadeu Altafaj i tres antics càrrecs del Departament d'Exteriors de la Generalitat. Es tracta de l'exsecretari general del Diplocat Albert Royo, l'exsecretari general d'Exteriors Aleix Villatoro i la directora de Serveis del Departament d'Exteriors Marta Garbasall.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), tots quatre hauran de comparèixer per declarar el dimecres 6 de juny. L'objectiu d'aquests interrogatoris és descobrir si el govern de la Generalitat va malversar fons públics en les despeses dels observadors internacionals designats per supervisar l'1-O.

La Guàrdia Civil sosté en un informe que la Generalitat podria haver destinat fins a 177.065 euros en els desplaçaments d'aquests observadors internacionals, dels quals per ara asseguren tenir constància que es van pagar 119.700 euros.

De fet, el 12 d'abril passat, el jutge va ordenar el registre de les oficines del Diplocat a la recerca de documentació relacionada amb els pagaments als observadors internacionals.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-OMalversació
Anar al contingut