El jutge de Barcelona que investiga l'1-O també inclou el delicte de rebel·lió

El titular del jutjat número 13 contradiu l'Audiència Nacional, que va assegurar que tenia exclusivitat per aquest delictes juntament amb el Suprem

RedaccióActualitzat

La investigació de l'1 d'Octubre al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona també inclou delictes de rebel·lió. El jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer ha revelat, amb motiu de la declaració de cinc càrrecs de la Generalitat, que la seva causa inclou aquests tipus de delictes, a banda del de sedició, malversació de fons públics, prevaricació, desobediència i revelació de secrets.

El jutge contradiu així l'Audiència Nacional, que va assegurar que tenia exclusivitat per aquests delictes juntament amb el Suprem. De moment no se sap quins delictes s'imputen a cada investigat, perquè el jutge no ha volgut donar-los a conèixer.

Això d'entrada planteja molts interrogants, perquè no és l'únic jutjat que investiga aquest delicte vinculat al procés sobiranista. 

 

Notícia relacionada: El jutge temporal que investiga l'1-O es posiciona a la xarxa a favor de l'espanyolisme

 

El jutge Sunyer, que va estar de baixa un temps per una indisposició, ha pres declaració a cinc càrrecs i treballadors del govern investigats per la web del referèndum. Són Jordi Cabrafiga, excap de gabinet de Governació; Lluís Domingo Anaya, responsable de TIC del CTTI i adscrit a Governació; Valentín Arroyo, director del CTTI, i José María Reig Sevilla i Antonio Jesús Vargas, treballadors del CTTI.

Ramírez Sunyer puntualitza que no tots els investigats podrien acabar acusats de rebel·lió. Els advocats es queixen. Diuen que les declaracions en instrucció han de servir per investigar fets i no directament delictes. 

De Santi Vidal a una trentena d'investigats

En aquest moment el jutge manté una trentena d'investigats en una causa que va començar amb dues querelles, inicialment contra Santiago Vidal, Carles Vives Pi-Sunyer i Lluís Salvadó.

Tot i que alguns advocats ho han demanat, el jutge no ha volgut concretar ni els delictes ni els fets concrets que s'imputen a cada investigat.

Les pròximes declaracions d'investigats en aquesta causa seran aquest dimarts a la tarda i seran el jutge i exsenador Santi Vidal i Carles Viver i Pi-Sunyer.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatArticle 155Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut