Accident de Freginals
Accident de Freginals
Freginals

El jutge arxiva la causa oberta per l'accident a Freginals

El jutge considera que no hi ha indicis de delicte contra l'únic acusat del cas, el conductor del vehicle

RedaccióActualitzat

El jutge decreta l'arxivament de la causa oberta per l'accident d'autocar a Freginals, al Montsià, en què van morir 13 estudiants d'Erasmus. El magistrat no veu indicis de delicte en el comportament de l'únic acusat del cas, el conductor. Durant el judici el conductor va declarar que no es va adormir i que el vehicle se li va descontrolar per causes que desconeix.

També va assegurar que havia descansat abans de conduir i que no tenia son, contradient així l'informe policial, que apunta a la somnolència com a causa de l'accident.

Un jutge d'Amposta va reobrir el cas després de considerar que el testimoni del conductor era essencial per aclarir les circumstàncies de l'accident. Prèviament, la primera jutge que es va fer càrrec del cas va decidir arxivar la causa penal de forma provisional en considerar que no hi havia indicis de delicte perquè el conductor no havia consumit alcohol ni tampoc se superaven els límits de velocitat marcats a la via.

A l'accident van morir 13 estudiants estrangeres que tornaven d'un viatge a València. L'autocar va bolcar la matinada del 20 de març al quilòmetre 333 de l'AP-7, a l'altura de Freginals. El vehicle portava una seixantena d'estudiants de la Universitat de Barcelona que tornaven de la Nit del Foc de València.

Anar al contingut