Barcelona

El jutge arxiva el cas per l'homicidi de l'institut Joan Fuster perquè l'autor és un menor no imputable

El titular d'instrucció número 24 de Barcelona descarta que cap adult intervingués en la planificació o inducció del crim

Actualitzat

El jutge ha arxivat la causa per l'homicidi d'un professor a mans d'un alumne de 13 anys a l'institut Joan Fuster de Barcelona. En ser un menor de 14 anys, és a dir, no imputable, el cas s'ha remès a la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) de la Generalitat perquè adopti les "mesures pertinents" amb el nen.

En una interlocutòria, el titular d'instrucció número 24 de Barcelona ha acordat arxivar la causa oberta per la mort del professor, al qual el menor va matar clavant-li un matxet, en descartar que cap adult intervingués en la planificació o inducció del crim. La policia ha pres declaració a diversos testimonis i ha intervingut diversos objectes de casa del noi, entre els quals hi ha algunes armes. El noi, que va ingressar al servei de psiquiatria a l'hospital Sant Joan de Déu, haurà de rebre tractament durant dos anys. El jutge també ha denegat la petició dels Mossos d'Esquadra per examinar l'ordinador portàtil de l'alumne.

L'estudiant, que segons el Departament d'Educació va poder patir un brot psicòtic, va irrompre el matí del passat 20 d'abril a l'institut en què estudiava, armat amb una ballesta i un matxet, i va matar d'una punyalada un professor, a més de deixar ferits dos docents més i dos alumnes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut