Exterior del centre d'Archidona on van trobar mort Mohamed Bouderbala
Exterior del centre d'Archidona on van trobar mort Mohamed Bouderbala
Archidona

El jutge arxiva el cas de l'immigrant mort a Archidona per considerar-ho suïcidi

El jutge no hi veu cap fet delictiu i considera que les imatges de les càmeres de seguretat i l'autòpsia indiquen que ningú més va intervenir en la mort

Actualitzat

El jutge d'Archidona, a Màlaga, ha arxivat provisionalment el cas de l'immigrant algerià Mohamed Bouderbala, de 36 anys, trobat mort a la cel·la del centre d'internament d'Archidona el 29 de novembre. El jutge considera que es tracta d'un suïcidi i que "res no justifica cap fet delictiu".

En la interlocutòria argumenta la decisió basada en l'atestat policial, les imatges annexes i els resultats de l'autòpsia.

"Es constata clarament que a la cel·la on es va trobar el cos no es va obrir cap porta, no hi va entrar ningú i no hi va haver cap moviment des que hi va ingressar l'immigrant."

Per això, segons el jutge, la idea que no es tractés d'un suïcidi queda descartada.

"Per una banda, l'existència de testimonis més enllà de les càmeres de seguretat i, de l'altra, la participació d'altres persones en la mort de l'immigrant, més enllà de la decisió personal i voluntària de posar fi a la seva vida."

L'informe preliminar de l'autòpsia, recollit en la interlocutòria, parla com a causa de la mort "l'asfíxia mecànica per penjament" i "lesions superficials al tòrax que semblen autoinfligides, [...] sense signes externs de violència ni defensa", fet pel qual considera que la mort és "de naturalesa suïcida".

Amb aquest sobreseïment, el jutge també considera que no son necessàries els testimonis sol·licitats pels familiars de Mohamed Bouderbala i de les associacions pels drets humans i Esquerra Unida que s'han presentat a la causa.

Així mateix, el jutge ha decidit no suspendre tampoc les ordres d'expulsió dels immigrants interns a la presó d'Archidona.

El centre, que ha de ser la futura presó Màlaga II, s'utilitza com a CIE, Centre d'Internament d'Immigrants, i ha estat motiu de denúncies per la utilització i les condicions d'aquesta instal·lació.

40 deportats procedents d'Archidona

Aquest dijous mateix s'ha executat una ordre d'expulsió al port algerià d'Orà de 40 immigrants irregulars algerians. Aquestes persones procedien del centre d'Archidona, on van ser reclosos a finals del mes de novembre després de l'onada d'immigrants que van arribar en pateres a les costes de Múrcia.

ARXIVAT A:
MigracionsJudicial
Anar al contingut