Els antisistema van aixecar barricades amb contenidors bolcats, que van cremar. (Foto: EFE)
Els antisistema van aixecar barricades amb contenidors bolcats, que van cremar. (Foto: EFE)
Barcelona

El jutge al·lega que ningú no li ha demanat encara el desallotjament de l'edifici de Banesto

Fonts judicials asseguren que ni la fiscalia ni el propietari de l'antic edifici de Banesto a la plaça Catalunya de Barcelona no han demanat encara formalment el desallotjament de l'edifici. Les mateixes fonts asseguren que l'únic document que ha arribat al jutjat és l'atestat policial del dia de l'okupació, fa 10 dies, on no s'especifica que els okupes siguin violents ni es demana el desallotjament d'urgència de l'edifici. El conseller d'Interior, Joan Saura, n'ha donat les culpes al jutge i al propietari de l'edifici, que van portar el cas per la via civil.

Actualitzat
Segons Saura, el desallotjament només es va poder fer dimecres perquè, com que els activistes violents es van refugiar a l'edifici, es va poder demanar el desallotjament al jutjat de guàrdia i, sense necessitat de la seva autorització perquè s'hi estava comunicant un delicte, els Mossos van decidir entrar-hi i procedir a expulsar-ne els okupes. En canvi, fins aleshores la denúncia per l'okupació anava per la via civil i, per tant, no es podia actuar amb immediatesa. 

La consellera de Treball, Mar Serna, que dimecres a la tarda va comparèixer per fer balanç de la jornada de vaga, ja va al·legar que no s'hi havia pogut intervenir abans perquè hagués estat "una il·legalitat". 

Davant d'aquestes paraules, però, fonts judicials s'han defensat dient que en cap moment han rebut la petició, ni de la propietat ni de la fiscalia, per fer fora els antisistema. L'informe dels Mossos que sí que és al jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona fa constar que l'antiga seu de Banesto està okupada per grups antisistema, però no alertava de cap "perill imminent" d'aldarulls.

El jutge recorda que la jurisprudència obliga, per fer un desallotjament, que així ho demani el propietari de l'immoble escollint la via civil o la penal.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut