Barcelona

El jutge absol un mosso de lesions a un detingut però reprova la contundència policial

L'Audiència de Barcelona ha absolt per falta de proves un mosso d'esquadra jutjat sota l'acusació d'haver vexat i lesionat un detingut a la comissaria de les Corts de Barcelona l'any 2006. El Tribunal admet que el detingut presentava cops i contusions que abans d'arribar a la comissaria no tenia, però considera que no està provat que el mosso acusat en fos el responsable. Tot i així, la sentència sí que reprova l'actuació dels agents, perquè la considera desproporcionada tenint en compte que la detenció es va fer per una falta de respecte contra els agents.

Actualitzat
La víctima va ser detinguda per dos agents de paisà el març del 2006 a la plaça Reial per un delicte contra l'autoritat, pel qual va ser jutjada i absolta. Saad T. estava en una terrassa de la plaça amb la seva xicota. Els agents que patrullaven per la zona van passar diverses vegades per davant seu, sense que els agents se n'adonessin. L'individu s'hi va encarar perquè es pensava que el miraven i els va increpar. Els agents es van identificar i quan l'home es va posar encara més agressiu -segons els mossos els va llençar una cadira- el van detenir per atemptat a l'autoritat.

Primer el van traslladar a la comissaria de Ciutat Vella i, posteriorment, a la de les Corts. Segons el relat del detingut, en sortir de la furgoneta li van copejar el cap contra una armeria i va patir cops que els perits mèdics van identificar com a "policontusions realitzades amb un objecte contundent allargat, concretament una porra".

La fiscalia demanava per al mosso un any i mig de presó i una indemnització de 925 euros per a la víctima. El tribunal l'ha absolt perquè considera poc creïble el relat de la víctima, que va entrar en contradicció sobre el lloc dels fets, les agressions i els registres als quals va ser sotmès.

L'Audiència ha decidit que no queda provat que qui li va proferir els cops fos l'acusat però subratlla que "sens dubte el que ha quedat provat és que l'acusat no presentava cap lesió abans d'entrar a les comissaries i sí al sortir-ne". La sentència clarifica que les lesions s'haurien produït a les Corts.
Anar al contingut