El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat a Marcelo Ruiz.
El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat a Marcelo Ruiz.
Girona

El jurat declara culpable el pare que va decapitar la seva filla a Girona

El jurat declara culpable d'assassinat el pare que va decapitar la seva filla petita a Girona, el novembre del 2011. A més a més, conclou que no té cap trastorn mental. El fiscal manté la petició de 19 anys de presó.

RedaccióActualitzat

El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat el pare que va decapitar la filla a Girona, el novembre del 2011. En un veredicte sense fissures, els nou membres del jurat han conclòs, per unanimitat, que Marcelo Ruiz no té cap trastorn mental que li hagués pogut alterar les facultats en el moment dels fets.

També han desestimat que la ingesta d'alcohol li disminuís les capacitats. Així, el jurat conclou que el pare sabia perfectament què feia quan va decapitar la nena perquè, segons ell, "el diable" li va dir que ho fes.

El fiscal Enrique Barata manté la petició de 19 anys de presó per a l'acusat. Per la seva banda, l'advocat de la defensa, Jordi Colomer, ha anunciat que recorrerà la sentència. Colomer sol·licita deu anys d'internament psiquiàtric perquè defensa que Marcelo Ruiz va tenir un brot psicòtic i s'hauria d'aplicar un eximent incomplet al condemnat, pel seu estat mental.

Anar al contingut