El jurat considera culpable la parricida del Carmel

També han conclòs que l'acusada estava en una situació econòmica molt precària, però que era conscient de les seves accions en tot moment

RedaccióActualitzat

El jurat ha declarat culpable per unanimitat l'acusada Rina M. "de la mort violenta i intencionada" dels seus dos fills, el 7 d'abril del 2013, al seu domicili del barri del Carmel de Barcelona. També han conclòs que, en el moment que Rina M. va cometre els crims, estava en una situació econòmica molt precària, una situació de maltractament psicològic del seu marit i una simptomatologia ansiosdepressiva.

El veredicte del jurat llegit avui, dimarts, a l'Audiència de Barcelona considera culpable la parricida per haver mort els seus fills administrant-los fàrmacs i ofegant-los a la banyera de casa seva. A més, el jurat també ha considerat que hauria comès els crims sense permetre que els menors poguessin defensar-se i "aprofitant-se de la confiança que tenien amb la seva mare". Així, doncs, segons el jurat, va actuar "sabent la seva superioritat física" i conscient de les seves accions quan administrava els fàrmacs als fills, la nena d'11 anys i el nen de 9, per després submergir-los a la banyera fins a provocar-los una insuficiència respiratòria. Després del crim, es va intentar suïcidar.

El jurat, doncs, ha conclòs que Rina M. tenia la intenció directe de matar els seus fills o que era conscient del que passaria si els col·locava a la banyera un cop sedats amb els fàrmacs. Tot i així, consideren com a atenuant qualificat que patia un trastorn adaptatiu mixt provocat per l'abandonament del marit, cosa que li va causar un quadre ansiosdepressiu i, per tant, un comportament passivoagressiu.

La Fiscalia, l'acusació particular i l'advocat defensor de la parricida han mantingut avui la petició de pena de presó de 20 anys pels dos assassinats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut