Salou

El judici per suposats maltractaments a la nena de 7 mesos de Salou queda vist per a sentència

Ja ha quedat vist per a sentència el judici pel cas dels presumptes maltractaments a la Clàudia, la nena de Salou de 7 mesos que va haver de ser ingressada. Després de la declaració de tots els testimonis, totes les parts mantenen les peticions amb què va començar la vista. La fiscalia demana quatre anys de presó per al pare per un delicte de lesions, mentre que l'acusació particular, exercida per la Generalitat, eleva la petició fins als nou anys.

Actualitzat

El judici va quedar suspès la setmana passada, ja que una mainadera que havia tingut cura de la nena no hi va poder assistir. Avui ha declarat davant del jutge i les parts han pogut elaborar els seus informes definitius.

Per la fiscalia, que demana quatre anys de presó, l'acusat va maltractar la criatura perquè callés, ja que els seus plors no el deixaven dormir. Per l'acusació particular, exercida per la Direcció General d'Atenció a la Infància, que és qui en té la custòdia, ha quedat provat que en dues ocasions, a l'abril i al juny, el pare va maltractar la nena, i ho basa en els informes mèdics que apunten a aquesta possibilitat. És per això que l'administració, que també hi suma la violència familiar continuada, demana nou anys de presó per al pare.

Segons la defensa, "no queda acreditada la versió dels fets" i l'acusació no pot provar quan es van produir les lesions ni com, per això vol l'absolució. En cas que hi hagi sentència de condemna, la defensa accepta tres mesos de presó per imprudència.

En l'al·legat final, l'acusat ha dit que no va pegar mai les seves filles, que les estima i que per això va venir il·legalment al país, per estar amb elles. Sí que ha admès, però, que la Clàudia li va caure en més d'una ocasió, però que no va observar lesions importants i no la va dur al metge, excepte quan es va trencar el fèmur i quan es va donar un cop al cap.

Anar al contingut