Futbol

El judici per l'exjugador del Barça Raúl Baena, posposat

Les relacions Barça-Espanyol, amb un llarg historial de pispar-se mútuament jugadors del planter, tornen a ser tenses arran del "cas Baena". El jugador estava a la Masia però va fitxar per l'Espanyol quan tenia 18 anys. El Barça preveu una indemnització de tres milions d'euros per aquestes "fugues" en plena etapa de formació. El cas ha acabat als jutjats, on ha hagut d'anar Joan Laporta. El judici ha quedat ajornat fins d'aquí a un mes. No s'ha presentat el representant del jugador.

Actualitzat
Raúl Baena va jugar la temporada passada amb l'Espanyol B i estava compartint pretemporada amb el primer equip de Bartolomé Márquez quan es va trencar el menisc del genoll esquerre. Ara s'està recuperant: del genoll - encara en té per dos mesos - i de la demanda que li ha posat el Barça, el seu anterior club. El Barça li reclama 3 milions d'euros per no haver complert un precontracte que tenia firmat per quan fes els 18 anys. Una mesura habitual per evitar la fugida de joves promeses. 

Joan Laporta ha acudit avui al jutjat número 29 de Barcelona, on hi ha hagut moments de tensió amb l'advocat del jugador, que volia que fos el president qui declarés i no José Ramón Alexanko, responsable del futbol base.

Raúl Baena va dipositar 30.000 euros per poder marxar a l'Espanyol, i va comptar amb el vist-i-plau de la Federació, però el Barça no es va conformar. Va recórrer a la justícia, com ja havia fet en el cas de Fran Mèrida, que se'n va anar a l'Arsenal, i espera que el desenllaç sigui el mateix: que el jugador acabi pagant els 3 milions d'euros.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut