Ruby, envoltada de mitjans de comunicació, a la seva arribada a Milà. (Foto: EFE)
Ruby, envoltada de mitjans de comunicació, a la seva arribada a Milà. (Foto: EFE)
Milà

El judici contra Berlusconi per prostitució de menors continuarà tot i les eleccions

Els advocats de l'exprimer ministre italià volien ajornar el procés, al·legant que el seu client es presentava a les eleccions. El jutge ha denegat la petició. El procés ha aixecat aquest dilluns una gran expectació pel testimoni de Ruby, la noia amb qui Berlusconi hauria mantingut relacions quan era menor.

RedaccióActualitzat
Un tribunal de Milà ha denegat la petició dels advocats de l'exprimer ministre italià, Sílvio Berlusconi, perquè s'aturés el procés obert contra ell fins després de les eleccions italianes, que se celebraran el 24 i el 25 de febrer. "Il Cavaliere" està acusat d'abús de poder i de prostitució de menors en el cas que es coneix com a "Rubygate", pel nom de la menor implicada. Els lletrats de Berlusconi argumentaven que el seu client no podria presentar-se a les vistes per participar a la campanya electoral. La fiscal del cas ha assegurat que l'empresari no opta a la presidència del govern i, per tant, no té cap impediment per acudir davant del tribunal.

 El judici intenta aclarir els fets que van tenir lloc la nit del 27 al 28 de maig del 2010, quan en una comissaria de policia es va rebre la trucada del Berlusconi, llavors primer ministre, per demanar la posada en llibertat de Ruby, que havia estat detinguda per robatori. La fiscalia assegura que només la trucada ja suposa un delicte d'abús de poder. Berlusconi, però, assegura que era un acte de mediació, perquè pensava que la noia era la neboda del llavors president d'Egipte, Hosni Mubarak, i volia evitar problemes diplomàtics. Els fiscals del procés sostenen també que l'empresari va mantenir relacions sexuals pagades en fins a 13 ocasions amb Ruby quan aquesta tenia només 17 anys. Les trobades s'haurien produït en diverses festes privades a la residència de l'exprimer ministre a Arcore, a prop de Milà.

Silvio Berlusconi no s'ha presentat a la vista d'aquest dilluns. Els seus advocats han justificat la seva absència perquè estava preparant les llistes electorals, però els jutges consideren que no ha anat a l'audiència per una "decisió personal" i no pas per motius d'agenda.

La jornada ha aixecat una gran expectació mediàtica perquè ha acudit com a testimoni la menor implicada, coneguda com a "Ruby trenca cors", que ara té 20 anys. La noia sempre ha mantingut que Berlusconi mai la va tocar i que els diners que va rebre van ser només un gest de generositat per part de l'exprimer ministre italià. La jove ha acudit al tribunal cridada per la defensa de Berlusconi, que finalment no l'ha interrogada. La fiscalia mai ha considerat "creïble" el seu testimoni.



Anar al contingut