Copa ULEB

El Joventut guanya 88 a 72 el Telekom Bonn i avança ferm cap a la segona fase de la ULEB

El DKV Joventut ha guanyat 88-72 el Telekom Bonn i ha superat l'equip alemany en el duel particular en partit de la Copa ULEB de bàsquet. El conjunt català ha estat liderat pel pivot croat Zan Tabak, cada dia més important en l'equip, i, per segon partit consecutiu, ha aconseguit dobles figures (20 punts i 17 rebots). També a la Copa ULEB, el Fuenlabrada ha perdut amb l'Ural Great rus 81-90; el Pamesa ha guanyat el Pivovarna 93-74 i l'Estudiantes s'ha imposat al Novo Mesto per 88 a 79. Avui el Caprabo juga al camp del Charleroi belga.

El DKV ha aconseguit el doble objectiu de guanyar el seu partit davant el Telekom de Bonn (88-72) i superar en la diferència de punts particular l'equip alemany, encara que ha hagut de patir molt per aconseguir el segon objectiu, que ha aconseguit gràcies a la seva superioritat en els minuts finals. L'equip verd-i-negre, que encarrila la seva classificació per a la segona fase de la Copa ULEB al sumar quatre victòries i tres derrotes en el grup, ha entrat amb empat en els últims cinc minuts (66-66), però un espectacular parcial final de 22-6 li ha permès guanyar clarament el partit. El Telekom ha manat sempre en el marcador en el primer quart i ha aconseguit fins a 12 punts d'avantatge davant d'un DKV que jugava els pitjors minuts de la temporada, amb pèrdues constants de pilota i pèssims atacs (6 punts en els primers 7 minuts). Manel Comas ha fet entrar als últims tres minuts Marco, Espil, Drame i Tabak i la Penya ha començat a defensar. Espil ha aconseguit, a més a més, 7 punts seguits per deixar el marcador, al final del primer quart, en un 15-18 que, tal com havia anat el partit, era un gran resultat. El primer avantatge verd-i-negre no ha arribat fins a l'inici del segon període (19-18), coincidint amb els millors minuts locals, amb una gran defensa i un Tabak dominador dels taulers. Uns primers minuts de desconcert del DKV han permès al Telekom posar-se al davant en el marcador (64-66, minut 35) gràcies a l'aportació en atac de Nadjfeji. L'eliminació per personals d'aquest jugador (a 4 minuts del final) ha estat un cop dur per als alemanys del qual ja no han sabut sobreposar-se. Al final, el DKV no només ha aconseguit la victòria (88-72), sinó també superar la diferència de punts particular amb els alemanys (que havien guanyat en l'anada per 81-78).