El cotxe va envestir per darrere un grup de quatre ciclistes a la carretera C-13, de Vallfogona a Balaguer
El cotxe va envestir per darrere un grup de quatre ciclistes a la carretera C-13, a Vallfogona a Balaguer
Balaguer

El jove que va atropellar mortalment dos ciclistes el 2012 diu que es va distreure quan li va caure una motxilla del seient

El conductor explica que li va caure una motxilla del seient i ha demanat perdó en dues ocasions a les famílies de les víctimes

RedaccióActualitzat

El jove que va atropellar mortalment dos ciclistes el febrer del 2012 a la carretera C-13, a Vallfogona a Balaguer, a la Noguera, ha assegurat al judici que es va distreure quan va caure una motxilla del seient del seu vehicle.

El jove, que tenia 19 anys en el moment del sinistre, ha demanat en dues ocasions perdó a les famílies de les víctimes.

La Fiscalia demana quatre anys de presó perquè considera que, a conseqüència d'una distracció greu, va envair el voral pel qual circulava el grup de ciclistes i els va atropellar. Per això, l'acusa de dos delictes d'homicidi imprudent i dos més per lesions a dos ciclistes del mateix grup, que van quedar ferits. A més a més, també sol·licita que al jove se li prohibeixi conduir durant un període de sis anys.

Els fets es remunten al 13 de febrer del 2012, quan un grup de quatre ciclistes circulaven per la C-13 a l'altura de Balaguer, en direcció a Andorra, quan un vehicle que anava en el mateix sentit els va envestir pel darrere. Era migdia i els ciclistes, veïns de Balaguer i aficionats a aquest esport, tornaven cap a casa. Dos dels ciclistes, de 35 i 40 anys, van morir a l'acte i els altres dos van resultar ferits.

El greu accident va tornar a posar de manifest la necessitat d'extremar les precaucions per a la convivència entre els vehicles i els ciclistes sobre l'asfalt. 

Anar al contingut