Madrid

El jove condemnat per hissar la bandera republicana es nega a pagar la multa

Jaume d'Urgell, el jove condemnat per substituir en un edifici públic de Madrid la bandera constitucional per la republicana durant una manifestació l'any 2006, ha comunicat al jutge que no pagarà la multa de 1.260 euros que li van imposar per un delicte d'injúries a Espanya. La negativa del jove català a pagar la multa li pot comportar l'embargament de béns, haver de fer treballs per a la comunitat o anar a la presó durant tres mesos i mig. Penes que D'Urgell està disposat a complir "si a canvi es poden aconseguir quinze minuts de reflexió pública".

Actualitzat
Els actes pels quals D'Urgell ha estat condemnat van tenir lloc el 14 de maig del 2006, quan, durant una manifestació per reivindicar el dret a un habitatge digne i una ocupació de qualitat, va escalar la façana que allotja la sala contenciosa administrativa dels Jutjats a la Gran Via madrilenya i va substituir la bandera constitucional per la republicana.

La fiscalia va demanar un any de presó per un delicte de desordre públic, del qual finalment va ser absolt per sentència el 25 de gener del 2008, ja que el magistrat del jutjat penal número 5 de Madrid va considerar que havia estat un "acte de desobediència pacífica". No obstant això, D'Urgell va ser condemnat, per un delicte d'injúries a Espanya, a pagar la multa de 1.260 euros, que no abonarà per "incompatibilitat moral amb les seves conviccions".

El jove ha acudit als jutjats acompanyat del seu marit, Iván Ignacio Pérez, que ha dit que està "preocupat" pel possible ingrés a la presó de la seva parella, a qui ha donat el seu suport en tot moment. "Encara que ens sobressin els diners, en Jaume no pagaria la multa", ha dit l'Iván.
Anar al contingut