El conegut joc de taula Monopoly
El conegut joc de taula Monopoly
Barcelona

El joc de taula Monopoly celebra el 80è aniversari

Aquest joc de taula es ven a 111 països, en 43 idiomes i té més de 1.700 versions

RedaccióActualitzat

El joc de taula Monopoly compleix 80 anys. Un joc que es ven a 111 països, en 43 idiomes i disposa d'unes 1.700 versions, fet que ha permès que més de mil milions de persones hi hagin jugat algun cop.

La primera versió la va crear una dona nord-americana, Elisabeth Magie, l'any 1903, perquè volia ensenyar que el monopoli de la propietat de la terra era perjudicial. Els gestors actuals del joc, però, no reconeixen aquesta versió.

L'any 1935 es va inventar la versió que coneixem de la mà de Charles B. Darrow. Inicialment, Parker Brothers, una marca comercial dedicada a la fabricació i distribució de jocs i joguines, va refusar el joc en considerar-lo massa llarg i complex. Finalment van reconsiderar la seva adquisició després de veure el gran èxit que va tenir a Filadèlfia.

Imma Marín, presidenta de l'Associació Internacional pel Dret dels Infants a Jugar, declara que el joc combina molt bé l'estratègia i l'atzar, i això el converteix en una eina d'aprenentatge afectiva, social i cognitiva.

Aquesta tardor es crearà la primera versió mundial del Monopoly. Hi apareixeran Madrid i Barcelona, després que els fans del joc ho votessin a principis d'any.

L'edició en català es va crear els anys 80, per part de Parker Brothers, però fa anys que no es ven.

El tauler de Monopoly més gran d'Europa

Fins al 25 de setembre, el centre comercial de Madrid Parquesur acollirà a les seves instal·lacions el tauler de Monopoly més gran d'Europa.

 

Per celebrar el 80è aniversari, Parquesur ha preparat un conjunt d'activitats commemoratives, com una exposició de diverses versions del joc, figures de Monopoly gegants, jocs interactius per disfrutar del Monopoly a través d'una tauleta i la promoció "Monopoly Rasca" amb què el centre comercial repartirà 10.000 euros dividits en més de 500 premis.

França celebra l'aniversari incorporant bitllets reals al joc

Amb motiu del seu aniversari a França, l'empresa de joguines Hasbro ha anunciat la producció de 80 versions del joc amb diners reals, segons ha informat el diari "Business Insider".

Un d'aquests jocs tindrà al seu interior tots els bitllets reals, que en total sumen 20.580 euros. A més, 10 jocs tindran un total de 300 euros amb cinc bitllets de 20 euros, dos de 50 i un bitllet de 100. Els 69 jocs restants portaran cinc bitllets de 10 euros i cinc de 20 euros, és a dir, 150 euros.

Anar al contingut