Imatge d'arxiu dels equips de rescat buscant cadàvers al mar de Miyagi, al nord de Fukushima. (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu dels equips de rescat buscant cadàvers al mar de Miyagi, al nord de Fukushima. (Foto: EFE)
Tòquio

El Japó troba nivells de radiació al mar 3.000 vegades superiors a l'habitual

El govern del japó ha comunicat aquest matí que els nivells de radiació a l'aigua del mar són 3.000 vegades superiors a l'habitual. És la concentració més alta que s'ha trobat fins ara. Les autoritats, però, han afegit que aquests nivells no són un problema per a la salut. La companyia Tepco investiga com ha arribat la radiació al mar.

Actualitzat
La mala gestió de la crisi nuclear que està fent Tepco, la companyia propietària de la central japonesa de Fukushima, s'aguditza cada dia que passa. El govern ha explicat aquest matí que s'han trobat nivells de radiació a l'aigua del mar 3.000 vegades superiors a l'habitual. És la concentració més alta que s'ha trobat fis ara, segons l'Agència de Seguretat Nuclear del Japó.

La companyia elèctrica ha reconegut que no sap com ha arribat la radiació a l'aigua del mar i que ho està intentant investigar. Per ajudar-los, arriben avui especialistes francesos i també nord-americans.

Tot i això, les autoritats han assegurat que no hi ha perill per a les persones perquè ja van evacuar la població en un radi de 20 quilòmetres al voltant de Fukushima i perquè el iode radioactiu es diluirà i es degradarà progressivament a l'oceà.

La radiació també es dispara a la nuclear

L'índex de radiació també ha superat els nivells legals fins a mil vegades més del permès a 50 metres de la nuclear, a prop dels reactors 5 i 6, i també és el més alt registrat fins ara a la zona.

A més, l'alta radiació de l'aigua que nega diverses zones de la planta atòmica continua dificultant la tasca dels operaris que intenten reactivar el sistema de refrigeració malmès pel tsunami.

11.000 morts

En paral·lel als problemes a la central, no es pot oblidar la situació dels 200.000 desplaçats i de les 16.000 persones que es continua donant oficialment per desaparegudes pel terratrèmol i el tsunami de l'11 de març, que també va causar 11.000 morts.
Anar al contingut