Tòquio

El Japó executa quatre condemnats a mort per haver comès diversos assassinats

Les autoritats japoneses han ordenat aquest dijous l'execució de quatre condemnats a mort. Tenien entre 32 i 58 anys i els han penjat a la forca per assassinat. El Japó i els Estats Units són les úniques grans democràcies industrialitzades amb la pena capital encara vigent. Des que el 1993 es va restaurar, el Japó ha executat 79 persones. Als corredors de la mort japonesos hi ha cent detinguts que esperen que els arribi l'hora.

Actualitzat
El Ministeri de Justícia japonès ha confirmat l'execució de quatre condemnats a mort a les presons de les ciutats de Tòquio, Nagoya i Fukuoka. Les autoritats mai anuncien aquestes morts i les confirmen després. Els executats tenien entre 32 i 58 anys i els han penjat a la forca per haver comès diversos assassinats.

El Japó va restaurar la pena capital el 1993 i des d'aleshores ha executat 79 persones. Al desembre del 2006 hi ha haver un parèntesi perquè el llavors ministre de Justícia es va negar a firmar les condemnes per les seves conviccions budistes. Les autoritats japoneses justifiquen la vigència de la pena de mort perqué té un suport majoritari de la població. La Federació Internacional dels Drets de l'Home diu que no s'ho creu i està farta de denunciar aquesta situació.

L'any passat, el Japó va executar quinze persones i, actualment, hi ha un centenar de detinguts que esperen als corredors de la mort de les presons japoneses.
Anar al contingut