Tòquio

El Japó adverteix Corea del Nord que el llançament d'un míssil violaria un acord entre tots dos països

El govern japonès ha advertit que, si finalment Corea del Nord procedís a fer una prova amb un míssil de llarg abast, violaria un acord amb el país pel qual es prohibeixen aquest tipus de llançaments. De fet, en els últims dies el país comunista ha denunciat que avions espia nord-americans sobrevolen el seu territori i ha reiterat el seu dret legítim de tenir un míssil per detenir aquestes activitats d'espionatge.

Actualitzat

"Si el míssil és llançat, estaria violant la declaració de Pyongyang subscrita entre el Japó i Corea del Nord", ha declarat el secretari en cap del gabinet del govern japonès, Shinzo Abe. "Aquest fet també violaria les promeses contretes amb la comunitat internacional", ha afegit.

La televisió estatal nord-coreana ha informat sobre el dret del govern a disposar de míssils de llarg abast enmig dels temors de la comunitat internacional que Pyongyang faci un llançament imminent.

Dilluns passat, Pyongyang va establir que el país "té el dret legítim de tenir un míssil que pugui detenir immediatament les agressives activitats d'espionatge nord-americanes".

Corea del Nord s'ha queixat reiteradament durant les últimes setmanes que avions espia nord-americans sobrevolaven el país. El diari japonès "Mainichi" va publicar dilluns que el règim comunista ha conclòs el proveïment de combustible per a un míssil de llarg abast, presumiblement el Taepodong-2.

Anar al contingut