Marcus Hutchins, el jove informàtic que va desactivar el WannaCry

El "hacker" que va desactivar el WannaCry: "Actualitzeu els sistemes operatius"

Marcus Hutchins, de 22 anys, dona per acabat el ciberatac que, per casualitat, va contribuir de manera decisiva a frenar

RedaccióActualitzat

A pesar de l'alerta que avisava que el ciberatac de divendres podia revifar aquest dilluns, el jove britànic que va desactivar l'atac cibernètic mundial del cap de setmana passat ja el dona per acabat. Des de la seva modesta habitació d'una localitat del sud-oest d'Anglaterra, Marcus Hutchins, de 22 anys, va ser capaç de trobar l'interruptor d'apagada del virus informàtic WannaCry, que ha infectat centenars de milers d'ordinadors d'arreu del món.

Hutchins va descobrir una adreça web oculta al codi del virus i va registrar el domini al seu nom per poc més de 10 dòlars. Això va fer que l'atac es redirigís cap allà i va evitar que infectés més ordinadors. Hutchins ha recomanat actualitzar els sistemes de seguretat informàtica i ho ha aprofitat per fer una petició econòmica:

"Cal mantenir els sistemes actualitzats perquè, òbviament, el que ha passat ha estat a causa de la falta d'un pegat de seguretat. Per tant, actualitzar sistemes i fer un seguiment del que està passant. I potser apujar el sou als informàtics, perquè, òbviament, ells són els que podran aturar un altre atac."

Hutchins treballa per a l'empresa de ciberseguretat Kryptos Logic, amb seu a Los Angeles, i s'ha passat el cap de setmana analitzant el WannaCry i lluitant contra la seva potent viralitat en col·laboració amb les autoritats britàniques. La seva empresa l'ha recompensat amb un viatge a Los Angeles amb totes les despeses pagades.

Al seu compte de Twitter, @MalwareTechBlog, Hutchins ha rigut de l'aspecte amb què ha sortit a les fotos de tots els mitjans del món, i ho ha atribuït al fet que gairebé no ha dormit durant el cap de setmana:

 


 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut