París

El grup pròxim a l'Estat Islàmic que va segrestar un turista francès a Algèria n'anuncia la decapitació

L'organització ha difós un vídeo per internet que, sota el títol "Missatge de sang per al president francès", mostraria la decapitació

RedaccióActualitzat

El grup algerià Jund al-Khilafa, vinculat a l'Estat Islàmic, ha anunciat la decapitació del turista francès que va segrestar diumenge passat a la regió de Tizi Ouzou, al nord-est d'Algèria. L'organització ha difós un vídeo per internet que, sota el títol "Missatge de sang per al president francès", mostraria la decapitació.

Dilluns, i també a través d'un vídeo, Jund al-Khilafa va donar 24 hores a França per aturar els atacs aeris contra objectius de l'Estat Islàmic a l'Iraq, i França va respondre que no cedirien "a les amenaces de terroristes". Aquest dimecres a la tarda, el govern francès ha confirmat la mort de l'ostatge francès.

El vídeo mostra un jihadista que sosté un cap amb la mà i un cos decapitat a terra. El segrestat era Pierre Hervé Gourdel, un guia de muntanya francès de 55 anys capturat mentre feia una excursió a la Cabília.

Hollande: "França no cedirà al xantatge"

El president francès ha confirmat a l'Assemblea General de l'ONU la mort d'Hervé Gourdel i ha manifestat que el seu país "no cedirà al xantatge". Hollande, que ha dit que el ciutadà francès ha estat "assassinat de manera vil i cruel", ha remarcat que França està "plenament compromesa contra el terrorisme". De fet, ha assegurat que aquesta agressió reforça la voluntat de França de mantenir la seva intervenció a l'Iraq i ha avançat que aquest dijous se celebrarà a l'Elisi un consell de Defensa per analitzar les operacions en curs.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut