Alguns dels integrants de Lo Nuestro escortats per policies mentre abandonen el recorregut de la manifestació (EFE)
Cartagena

El grup neonazi de la Intocable rebenta la desfilada de l'orgull gai a Múrcia

Demanen la dimissió del delegat del govern a Múrcia per no haver impedit l'agressió neonazi als participants en la marxa pels drets del col·lectiu LGTB

RedaccióActualitzat

Greus enfrontaments dissabte al vespre a Múrcia entre el grup d'extrema dreta Lo Nuestro i els participants en la desfilada de l'orgull gai organitzada pel Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la regió de Múrcia.

Els membres de Lo Nuestro van irrompre enmig de la marxa de l'orgull gai que es feia al centre de Múrcia amb la intenció de rebentar l'acte. Els ultres van pegar a nombroses persones que participaven a la desfilada amb els pals de les banderes d'Espanya que portaven, mentre que els agredits fugien i s'amagaven per diversos carrers de la ciutat.

Alguns participants a la marxa van poder enregistrar amb els seus mòbils aquestes agressions:

 


Els agressors van carregar també contra vianants i periodistes que seguien la desfilada.

Una de les responsables del grup d'ultradreta és la jove de 19 anys Lucía García, "la Intocable", una coneguda neonazi que ha estat implicada en diversos enfrontaments amb grups antifeixistes.

Volen la dimissió del delegat de govern

El PSOE, IU-V i Canviem han demanat la dimissió del delegat del govern a Múrcia, Antonio Sánchez Solís. Denuncien la "irresponsabilitat" del delegat del govern que va enviar la policia a vigilar la desfilada i no va impedir que s'acostessin els integrants del grup ultradretà.

Alguns dels assistents a l'acte mostraven imatges de com els membres de Lo Nuestro intentaven rebentar la desfilada:

 


També denuncien que, mentre els caps rapats agredien els manifestants, la policia els deixava fer sense intervenir-hi. De fet, asseguren que la policia només va demanar la documentació als agredits, mentre que els agressors van poder marxar de la zona sense ser ni tan sols identificats.

 

Anar al contingut