Vídeo fet per Abu Sayyaf demanant el rescat
Vídeo fet per Abu Sayyaf demanant el rescat

El grup jihadista Abu Sayyaf decapita el ciutadà alemany segrestat fa quatre mesos

Jürgen Kantner, de 70 anys, ha estat decapitat pel grup jihadista un cop finalitzat el termini per pagar el seu rescat

RedaccióActualitzat

El grup jihadista filipí Abu Sayyaf ha divulgat el vídeo de la decapitació d'un ciutadà alemany de 70 anys, Jürgen Kantner, quatre mesos després del seu segrest. Les imatges, difoses i verificades per un portal especialitzat, mostren com un dels segrestadors li talla el cap amb un matxet i després l'exhibeix davant la càmera.

Els jihadistes reclamaven al govern alemany un rescat de 565 mil euros per alliberar-lo. El termini per pagar-lo va expirar ahir i, al no rebre resposta, han decidit actuar.

Abu Sayyaf va segrestar Jürgen Kantner el passat 5 de novembre, quan navegava amb el seu iot en aigües del sud-oest de les Filipines. Durant el segrest, van assassinar a trets la seva dona, Sabine Merz, el cadàver de la qual va aparèixer dies després dins del vaixell.

El matrimoni Kantner ja va estar segrestat fa 8 anys a Somàlia, on van ser capturats per uns pirates. Els delinqüents els van transportar a terra i els van fer caminar fins a ocultar-los en una muntanya. En total, van estar confinats en aquest país durant gairebé dos mesos abans de ser alliberats.

Anar al contingut