París

El grup EADS es converteix en l'únic propietari d'Airbus i en reestructura la cúpula per aconseguir els objectius

Turbulències a Airbus. El grup europeu d'aeronàutica i defensa EADS està a punt de controlar el 100% del fabricant europeu d'avions Airbus, després de comprar el 20% que estava en mans del britànic BAE Systems. La decisió d'EADS té l'objectiu de rellançar l'ambiciós projecte de comercialització de l'avió gegant A380, que ja acumula dos anys de retard. Per aconseguir-ho ha començat per nomenar un nou president, Louis Gallois, que succeeix Christian Streiff després de només tres mesos al càrrec. Un altre pas seran les retallades de llocs de treball, això sí, d'estructura i no de fabricació.

Actualitzat
Els retards en l'entrega dels primers avions gegants del model A380 està portant de corcoll Airbus. El fabricant aeronàutic europeu està caminant per la corda fluixa constantment però ara, algú ha decidit agafar la paella pel mànec. Es tracta del grup EADS, que cinc dies després d'anunciar la substitució del president, ho ha dut a terme alhora que anunciava que està a punt de comprar el 100% d'Airbus.

L'operació és possible gràcies a la compra del 20% de l'aeronàutica que estava en mans del grup britànic BAE Systems. Aquest grup s'ha desfet de les accions justament pel mal moment que travessa la companyia.

Les turbulències que es viuen aquests dies a Airbus haurien de trobar una zona de calma a partir d'ara. I és que el nou president, Louis Gallois, ha mostrat la seva determinació a tirar endavant els projectes iniciats i, sobretot, posar fi a les constants traves amb què es troba el projecte de l'A380.

Per fer-ho ja ha advertit que impulsarà un ambiciós reajustament que inclou supressions de llocs de treball "d'estructura" però no de la fabricació i que ho preveu aplicar de manera "equilibrada" entre els diferents països socis de l'empresa. Per curar-se en salut, Espanya, que controla el 5,44% d'EADS a través de la Societat Espanyola de Participacions Industrials (SEPI), ja ha anunciat que hi podria incrementar el seu pes per garantir els llocs de treball al país.
Anar al contingut