Barcelona

El Gremi d'Hotelers i Fira de Barcelona consideren "preocupant" la decisió d'Iberia de suprimir vols a l'aeroport del Prat

L'anunci d'Iberia d'anar retirant, fins al 2008, els vols de l'aeroport del Prat que no li són rendibles ha motivat tot tipus de reaccions, des del govern català fins a la Cambra de Comerç. Ara són els hotelers de Barcelona els que es pronuncien, i la decisió no els ha agradat. En temporada d'estiu, quatre de cada deu turistes que fan estada a Catalunya són espanyols, i el Gremi d'Hotelers creu que, amb la retirada de vols d'Iberia, s'està desatenent una de les fonts de turisme més importants. Fira de Barcelona també es mostra preocupada per la decisió d'Iberia.

Actualitzat

Fira de Barcelona considera "preocupant" la decisió d'Iberia de reduir els seus vols del Prat, ja que uns 6.000 expositors directes i 400.000 visitants dels salons arriben en avió a Barcelona. Segons un comunicat de Fira, Barcelona es considera la tercera ciutat mundial, després de Viena i Singapur, com a destí de fires i congressos, la qual cosa demostra que la mobilitat aèria és "fonamental" per a la seva activitat i per a l'economia de les empreses.

Fira ha recordat que la institució deixa a Catalunya 2.000 milions d'euros anuals i ha demanat que s'arbitri una solució a la supressió de vols d'Iberia, la qual cosa podria tenir repercussions en l'economia catalana. La institució firal organitza prop de 80 salons anuals i el 75% dels grans salons industrials i professionals d'Espanya, dels quals quinze són referents a Europa, atreu anualment més de 3,5 milions de persones i més de 30.000 empreses, moltes d'elles procedents de tot Espanya.


Anar al contingut