Coberta de l'últim llibre d'Albert Espinosa (Foto: ACN)
L'últim llibre d'Albert Espinosa és un dels favorits per a aquest Sant Jordi. (Foto: ACN)
Barcelona

El gremi de llibreters espera una facturació inferior per la coincidència del Sant Jordi amb la Setmana Santa

Les editorials recapten entre un 5% i un 10% de la facturació anual el dia de Sant Jordi. És per això que es prepara fins a l'últim detall i es creuen els dits perquè la meteorologia acompanyi. El fet que enguany la festa del llibre coincideixi amb la Setmana Santa fa pensar que hi pot haver un descens en la venda de llibres a les grans ciutats, descens, però que s'espera compensar en part amb l'augment de les vendes a les zones turístiques. Tot i que s'estima una facturació inferior als 19 milions d'euros del 2010, el Gremi de Llibreters afronta la festa de Sant Jordi amb "la il·lusió de sempre".

Actualitzat
L'escriptor i editor Josep Maria Castellet va donar dimarts passat, dia 19, el tret de sortida a una dilatada celebració del llibre que culminarà el dia 23 amb un Sant Jordi atípic, en coincidir aquest any amb dissabte sant. Tot i això, són molts els escriptors que acompanyaran els seus lectors en la celebració, com Eduardo Mendoza, Juan Marsé, Carmen Posadas, Maruja Torres, Paul Preston, Mathias Malzieu o Federico Moccia.

En català, algunes de les principals novetats d'aquest Sant Jordi són les de Jordi Puntí ("Els castellans"), Eduard Márquez ("L'últim dia abans de demà"), Ramon Solsona ("L'home de la maleta"), Vicenç Villatoro ("Moon river"), Najat el-Hachmi ("La caçadora de cossos") i Carme Riera ("Natura quasi morta"). En castellà, destaquen les últimes novel·les d'Enrique Vila-Matas, Ignacio Martínez de Pisón, Eduardo Mendoza, Elena Poniatovska, Juan Marsé, Rosa Montero o Laura Fernández.

La novel·la històrica, un gènere que habitualment té molta acceptació el dia de Sant Jordi, també tindrà aquest any propostes remarcables com "La princesa de jade", de Coia Valls; "Mar de foc", de Chufo Llorens; "Promet-me que seràs lliure", de Jorge Molist; "Cuando la muerte venía del cielo", d'Esteban Martín, i "El llegat de la vall", de Luisjo Gómez i Jordi Badia.

Els mediàtics

El dramaturg, escriptor i cineasta Albert Espinosa es presenta en aquest Sant Jordi amb "Si tu em dius vine ho deixo tot..., però digue'm vine", i el superèxit de la sèrie de TV3 "Polseres vermelles", del qual és creador i guionista, i tot fa pensar que aquest furor que està causant a TV3 el converteixi en autor mediàtic que atreu un exèrcit d'adolescents seguidors de la sèrie.

Xavier Sardà, Eduard Punset, Andreu Buenafuente, Pilar Rahola i Manel Fuentes seran altres autors mediàtics que estaran signant exemplars dels seus respectius llibres dissabte que ve.

En no-ficció, Paul Preston, que signarà exemplars de "L'holocaust espanyol", o el supervendes "¡Indigneu-vos!", de Stephane Hessel, o "La División Azul", de Jorge M. Reverte, són alguns dels autors que segurament coparan les llistes de més venuts.
Anar al contingut