El nou director del Festival Grec, Francesc Casadesús (ACN)
El nou director del Festival Grec, Francesc Casadesús (ACN)
Barcelona

El Grec viatja a Atenes en la primera edició dirigida per Cesc Casadesús

El nou director del Grec avança noms com Papaioannou, el Niño de Elche, Pau Miró o Santiago Auseron per al certamen d'aquest 2017

RedaccióActualitzat

El nou director del Festival Grec, Cesc Casadessús, vol obrir el certamen a l'exterior i potenciar les propostes internacionals. En la seva primera compareixença com a director del festival, ha parlat de "viatjar" cap a Atenes i beure de la cultura dels grecs.

Casadessús ja ha avançat uns quants dels noms que formaran part del cartell, entre aquests el poeta Dimitris Papaioannou, autor de muntatges a cavall entre el teatre experimental i la performance.

A més de Papaioannou, ha apuntat el bailaor Israel Galván, que presentarà un espectacle purament mediterrani, "La fiesta", on estarà acompanyat pel cantaor Niño de Elche, i el flamenc tradicional d'El Junco.

El nou director del Grec ha explicat que una de les seves prioritats serà que el Grec tingui una identitat internacional.  

"Un dels centres culturals més important del Mediterrani està a Grècia. És el Centre Cultural Onassis. I, en principi, en aquest viatge el que proposem és una relació amb el festival, amb aquest centre cultural, unes coproduccions que faríem amb ells, uns creadors que convidaríem aquí i, al mateix temps, una plataforma perquè nosaltres fem l'any que ve una mostra de produccions nostres allà."

 

Pel que fa a teatre, Casadessus ha explicat que es podrà veure a la sala Beckett l'obra de Pau Miró "Un tret al cap", amb Emma Vilarassau i Mar Ulldemolins. Ha estat l'única pista que ha donat en l'apartat teatral i ho ha argumentat així.

 

"És important explicar, també, en aquest primer any recolzar el projecte de la Beckett, un projecte que té un nou espai i que l'Emma Vilarasau amb el Pau Miró estrenin a la Beckett crec que és una bona notícia i crec que a la Beckett li pot donar una visibilitat que per a molta gent encara no té."

 

En l'àmbit musical ha apuntat un nom: Santiago Auseron, amb la banda municipal de Barcelona, i ha afegit que la música serà un dels àmbits que creixeran més en el nou festival.

Casadessus ha afegit que el Grec 2017 tindrà un apartat més jove i social, per captar públic jove, i propostes per gaudir en família.

Anar al contingut