Els voluntaris separen el menjar recollit en les dues jornades del Gran Recapte d'Aliments.
Alguns dels aliments recollits i classificats ja s'han començat a repartir a les entitats col·laboradores.
Barcelona

El Gran Recapte recull més de 3.600 tones de menjar

El Gran Recapte d'Aliments d'aquest cap de setmana a Catalunya ha batut tots els rècords i totes les previsions de l'organització. S'han recollit un 35% més d'aliments que en l'edició anterior i s'han superat els 3.600.000 quilos de menjar.

RedaccióActualitzat

El Gran Recapte d'Aliments d'aquest cap de setmana a Catalunya ha batut tots els rècords i totes les previsions de l'organització. S'han recollit un 35% més d'aliments que en l'edició anterior i s'han superat els 3.600.000 quilos de menjar.

El president de la Fundació Banc dels Aliments, Antoni Sansalvadó, ha volgut "agrair la col·laboració de totes les persones, entitats i empreses que han participat en la campanya, des dels voluntaris, més de 20.000, fins a les empreses que ens han cedit espai o transport".

"El cas és que no hem hagut d'anar gaire al darrere de les persones perquè hi participessin", ha explicat Sansalvadó, que considera que "les ajudes espontànies dels ciutadans ja formen part d'aquesta societat, perquè la societat civil cada vegada està més sensibilitzada amb la situació, potser perquè cada vegada ens toca de més a prop i tothom coneix algú amb aquest problema".

Un reflex de la societat actual

Segons Sansalvadó, l'èxit de la campanya de recollida d'aliments "és un reflex de la societat actual, persones que tenen la necessitat i la vocació d'ajudar", i ha dit que "nosaltres només hem fet de pont entre la ciutadania solidària i les persones que ho necessiten".

El responsable de la logística, Oriol Dolader, ha agraït l'ajuda de la ZAL del Prat, "perquè l'espai que havíem fet servir fins ara per emmagatzemar-hi els recursos se'ns havia fet molt petit", i ha destacat que "treballar en aquest espai de 10.000 metres quadrats ens ajuda en la logística i la distribució".

Dolader també ha tingut paraules d'agraïment per a les empreses que han col·laborat amb la campanya "malgrat l'actual situació de crisi econòmica i els problemes laborals".

Alguns dels aliments recollits i classificats ja s'han començat a repartir a les entitats col·laboradores, que seran les encarregades de distribuir-los entre més de 253.000 persones de tot Catalunya.

Anar al contingut