Madrid

El governador del Banc d'Espanya adverteix Catalunya: "El risc de 'corralito' existeix"

El governador Luis María Linde respon que hi ha països "més petits" que Catalunya que són viables, però ho considera un tema "sense interès"

Actualitzat

El Banc d'Espanya ha advertit que existeix "risc" de "corralito" si Catalunya s'independitza d'Espanya. Ho ha afirmat el governador de l'entitat, Luis María Linde en un esmorzar informatiu en què ha matisat que, tot i això, es tracta d'un "futurible altament improbable".

El governador ha parlat d'una possible restricció a l'hora de retirar diners en efectiu dels bancs i ha recordat altres escenaris en què hi ha hagut una "tensió greu", com en països llatinoamericans o, més recentment, a Grècia. 

Linde ha assegurat que, si Catalunya se separa d'Espanya, no tindria accés al finançament del Banc Central Europeu, i ha subratllat que la sortida de l'euro -i no només de la UE- seria "automàtica". 

 "La sortida de la UE  implica de manera automàtica la sortida de l'euro. És un procediment automàtic."

Preguntat sobre la viabilitat de l'economia catalana com a estat en solitari, Linde ha admès que hi ha països "més petits" que Catalunya que són viables, però tot seguit hi ha afegit que és "una pregunta sense interès" i una valoració "en abstracte".

Sobre l'advertència de la banca davant d'una possible independència de Catalunya, ha reafirmat que el procés sobiranista comporta "inseguretats i tensions" que afecten el sector i que la nota "diu coses molt sensates i òbvies"

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut