El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez (Foto: EFE)
El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez (Foto: EFE)
Madrid

El governador del Banc d'Espanya admet que la crisi d'Irlanda ha contagiat el deute públic espanyol

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha admès al Senat que la crisi irlandesa passa factura a la solvència del deute públic d'altres països europeus, com ara Espanya. Davant d'això, Miguel Angel Fernández Ordoñez ha demanat que s'accelerin les reformes estructurals pendents, però també ha volgut recordar la fortalesa del deute espanyol. Ordóñez ha dit que s'estan fent els passos correctes per tornar al creixement econòmic i s'ha mostrat convençut que s'acabarà reconeixent que el cas espanyol no és el mateix que l'irlandès. A més, també ha proposat que les comunitats autònomes fixin un sostre de despesa anual.

Actualitzat
El governador del Banc d'Espanya ha reconegut que la crisi d'Irlanda ha contagiat els deutes d'altres països, també el d'Espanya. Una situació que fa més urgent i capital, segons ha dit el mateix Fernández Ordóñez, abordar reformes estructurals, principalment el sistema de pensions.

"El govern ha retallat els salaris dels funcionaris, les inversions, de tot, i ha decidit no retallar les pensions. Bé, però hores d'ara no és el moment d'augmentar les despeses", ha dit el governador. I ha afegit que si "algú detecta la possibilitat de reduir despeses jo m'hi apunto des del primer minut". Tot plegat abans d'assenyalar que no haver retallat les pensions li sembla "una concessió ja prou important".

"Que les autonomies fixin un sostre de despesa"


Fernández Ordóñez ha insistit que seria bo que els governs autonòmics limitessin el seu sostre de despesa anual, per evitar desviacions en els pressupostos. El governador del Banc d'Espanya ha llançat la proposta després de considerar que la correcció del dèficit és una prioritat "ineludible" i de demanar el compromís de totes les administracions

A més, s'ha mostrat partidari d'endurir els marcs pressupostaris, en particular el de les administracions territorials, i de publicar de forma regular l'execució pressupostària del conjunt de l'Estat i de cada comunitat autònoma.
Anar al contingut